PASA Interpretation
Section 7.2.4
January 22, 2016

Question: The Planning, Policy, Interpretation Subcommittee received an interpretation request from
Staff to PASA Section 7.2.4, “If the vote passes with one or more negative votes with reasons for those
negative votes, the results shall be held in abeyance until the comments and attempts at resolution of
comments (including those unresolved comments received in response to the formal ASHRAE public
review (See Section7.4.6)) are transmitted to all eligible voters and they are given an opportunity to
change their vote, reaffirm their vote, or to vote.” The statement “held in abeyance” was questioned in
regards to the timeline, when are votes held in abeyance?

Answer: PPIS found that “held in abeyance” means that you are really voting on publication contingent
on a successful public review.



